Annons

Annons

Glutenfri tårtbotten

Luftig och fin tårtbotten som passar till alla möjliga tårtor som prinsesstårta och gräddtårta. Receptet ger höga och jämna bottnar och är lätt att lyckas med.

2016-04-23 13_Fotor

Glutenfri tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl (80 g) potatismjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix (Semper mix)
1 1/2 tsk bakpulver
Smör och potatismjöl till formen

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
    Annons

    Det är viktigt att vispa länge för att tårtbottnen ska bli hög och luftig.

  2. Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med potatismjöl.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig innan du tar ut den. Låt svalna och skär sedan kakan i tre jämna bottnar.

2016-04-23 15_Fotor


2 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar