Annons

Glutenfri tårtbotten

Luftig och fin tårtbotten som passar till alla möjliga tårtor som prinsesstårta och gräddtårta. Receptet ger höga och jämna bottnar och är lätt att lyckas med.

2016-04-23 13_Fotor

Glutenfri tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl (80 g) potatismjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix (Semper mix)
1 1/2 tsk bakpulver
Smör och potatismjöl till formen

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
    Annons

    Det är viktigt att vispa länge för att tårtbottnen ska bli hög och luftig.

  2. Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med potatismjöl.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig innan du tar ut den. Låt svalna och skär sedan kakan i tre jämna bottnar.

2016-04-23 15_Fotor


2 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar