Annons

Annons

Glutenfri toscakaka

En klassisk toscakaka sitter aldrig fel och blir alltid mycket uppskattad på fikabordet. Den här glutenfria toscakakan med mandelmjöl blir saftig och god och med den knäckiga glasyren blir den helt oemotståndlig.

Prova även att baka en glutenfri äppeltoscakaka.

Glutenfri toscakaka

Glutenfri toscakaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1/2 dl vispgrädde (eller mjölk)

Annons

Toscaglasyr:
100  g smör
1 dl strösocker
2 msk glutenfri mjölmix
2 msk vispgrädde (eller mjölk)
50 g mandelspån

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
  3. Blanda ihop bakpulver, mandelmjöl och glutenfri mjölmix och vänd ner i smeten tillsammans med grädden och det smälta smöret. Rör försiktigt till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Gör glasyren under tiden som kakan står i ugnen.
  6. Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop på svag värme under omrörning tills smeten tjocknar.
  7. Häll glasyren över den varma kakan och bred ut den i ett jämnt lager över kakan.
  8. Grädda i mitten av ugnen tills glasyren får fin färg, det tar ca 10-15 minuter. Låt toscakakan svalna innan servering.

Toscakaka glutenfritt


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar