Annons

Annons

Glutenfri ugnspannkaka med banan

Extra god glutenfri ugnspannkaka med banansmak. Variera den vanliga ugnspannkakan genom att mosa ner bananer i smeten. Ät pannkakan till frukost, lunch, middag, mellanmål, fika eller efterrätt - den här ugnspannkakan passar i alla lägen!

IMG_4427_Fotor

Glutenfri ugnspannkaka med banan
4 ägg
2 bananer
6 dl mjölk
4 dl glutenfri mjölmix
1 msk psylliumhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk smör till långpannan

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mosa en och en halv banan. Skiva den resterande halva bananen i tunna skivor.
  3. Vispa ihop äggen med de mosade bananerna och hälften av mjölken.
  4. Vispa ner de torra ingredienserna.
  5. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
  6. Lägg smöret i en liten långpanna (25 x 30 cm) och låt smälta i ugnen.
  7. Häll i smeten och dekorera med bananskivorna ovanpå.
  8. Grädda pannkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Tips! Stek bananer i smör och sirap och servera till pannkakan.

Annons

Prova också mina glutenfria recept på ugnspannkaka med blåbärbananpannkakoramerikanska pannkakor och pannkaksmuffins.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar