Annons

Annons

Glutenfri vinbärskaka i långpanna

Underbart god och saftig kaka med mandelmassa och krämig topping där de syrliga vinbären bryter av fint mot det söta. Kakan bakas enkelt i långpanna och är perfekt när du har många fikagäster.

IMG_4543_Fotor

Glutenfri vinbärskaka i långpanna (ca 30 bitar)
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
150 g grovriven mandelmassa
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
80 g (2 dl) mandelmjöl
190 g (ca 3 1/2 dl) glutenfri mjölmix (Semper mix)

Annons

Vinbärsfrosting:
50 g rumsvarmt smör
200 g cream cheese
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
Ca 3 dl vinbär

  1. Vispa smör och socker poröst.
  2. Tillsätt mandelmassan och rör ner äggen, ett i taget.
  3. Tillsätt mjölken.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en form (ca 25×30 cm) klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
  7. Blanda smör, cream cheese och vaniljsocker till frostingen i en bunke. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa krämigt med elvisp.
  8. Blanda ner vinbären (spara en del till garnering) och vispa lite till.
  9. Bred frostingen över kakan och garnera med resterande vinbär. Ställ kallt en stund och skär sedan kakan i rutor.

IMG_4602_Fotor

 


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar