Annons

Annons

Glutenfria äppelscones

Scones som blir extra goda och saftiga med rivet äpple i smeten. Smaken av äpple och kanel gör att de påminner om äppelpaj. Dessa äppelscones är ett måste på höstens alla mysfrukostar!

IMG_7664_Fotor

Glutenfria äppelscones (8 bitar)
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl havregryn (ren havre)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/4 tsk salt
50 g smör
1 rivet äpple (ca 100 g)
1 dl mjölk
1 ägg

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Finfördela smöret i blandningen.
  3. Tillsätt rivet äpple, mjölk och ägg och rör ihop till en smet.
  4. Klicka ut smeten till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kors.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter.

Tips på andra goda glutenfria scones: nutellasconesklassiska sconesstekpannesconesrabarberscones

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar