Annons

Annons

Glutenfria blåbärsbullar

Baka saftiga och goda bullar med smak av blåbär och vanilj. Ta vara på skogens blåbär eller använd frysta blåbär eller blåbärssylt. Jag har även smör i fyllningen för att få extra saftiga blåbärsbullar.

 

IMG_6086_Fotor

Glutenfria blåbärsbullar (ca 30 st)
50 g jäst
4 dl mjölk
2 msk fiberhusk
125 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl vit sirap
1/2 tsk salt
2 tsk stötta kardemummakärnor
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
8 1/2 dl (510 g) glutenfri mjölmix

Annons

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Blåbärssylt eller blåbär

Uppvispat ägg och pärlsocker till garnering

  1. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med mjölken i en bunke.
  2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta den med degkrokar tills degen blir smidig. Observera att degen ska vara lite kladdig.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in mer mjölmix om degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.
  6. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen och bred den över degplattorna. Bred över ett ganska tunt lager med blåbärssylt och/eller strö över hela blåbär.
  7. Baka ut bullarna till önskad form, hur du gör snurror och snäckor hittar du beskrivning på i mitt recept på glutenfria kanelbullar.
  8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter.

Prova mitt recept på glutenfria hastbullar med blåbär om du vill baka snabba blåbärsbullar utan jäsning.

Tips på andra glutenfria bullrecept: kanelbullarsolbullar och kardemummabullar.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar