Annons

Annons

Glutenfria centergrottor

Det här är en supergod variant på klassiska hallongrottor där jag använt chokladgodiset center som fyllning istället för hallonsylt. Kakorna blir spröda och sega på samma gång och är oemotståndligt goda.

Glutenfria centergrottor

Glutenfria centergrottor (15-20 st)
125 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl (50 g) marsanpulver
2 1/2 dl glutenfri mjölmix eller potatismjöl
1-2 dl hallonsylt till fyllning

  1. Vispa smör och strösocker vitt och pösigt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg och ställ kallt i minst 15 minuter.
  3. Rulla ut degen till längder, skär i bitar och forma till bollar.
  4. Lägg bollarna i bakformar placerade på en plåt.
  5. Gör en fördjupning i mitten av varje boll med tex baksidan av ett teskedsmått.
  6. Lägg en center i varje fördjupning.
  7. Grädda centergrottorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Om du vill kan du toppa med ytterligare en center när de kommit ut ur ugnen och fortfarande är lite varma.

Prova även mina recept på glutenfria hallongrottor och glutenfria nutellagrottor.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar