Annons

Annons

Glutenfria chia- och pumpafrallor

Underbart goda frallor som håller sig mjuka och saftiga i flera dagar. Frallorna innehåller mycket fibrer och andra nyttigheter från chiafrön och pumpakärnor.

IMG_2869_Fotor

Glutenfria chia- och pumpafrallor (ca 12 st)
50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
1 msk chiafrön
2 msk psylliumhusk
2 msk fibrex
2 dl havregryn (ren havre)
1 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl lingon
2 dl pumpakärnor
8 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Pumpakärnor till garnering

  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Vispa ner chiafrön, psylliumhusk, fibrex och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  5. Klicka ut degen till bullar på plåtar med bakplåtspapper. Forma eventuellt bullarna med fuktade händer.
  6. Strö över pumpakärnor.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter.

Prova även andra bröd med chiafrön: chiabrödfitnesslimpachiafrallor.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar