Annons

Annons

Glutenfria chiafrallor

Saftiga och goda frallor med nyttiga chiafrön. Chiafrön innehåller massor av mineraler, antioxidanter, omega-3, proteiner och andra nyttigheter och binder dessutom mycket vatten, vilket gör att frallorna håller sig mjuka och färska i flera dagar.

2016-02-23 12_Fotor
Glutenfria chiafrallor (ca 12 st)

25 g jäst
4 dl vatten
3 msk chiafrön
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
8 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen med lite av vätskan.
  3. Häll på resten av vätskan och vispa ner chiafröna. Låt stå och svälla i minst 30 minuter.
  4. Tillsätt olja, honung, salt och mjölmix. Arbeta degen med degkrokar i ca 10 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i minst 45 minuter.
  6. Klicka ut den lösa degen på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
Annons

5 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar