Annons

Annons

Glutenfria chokladmuffins med kolagömma

Chokladmuffins fyllda med krämig kola, kan det bli bättre? Ja toppade med en krämig frosting med kolasmak blir muffinsarna fullständigt oemotståndliga!

Glutenfria chokladmuffins med kolagömma

Glutenfria chokladmuffins med kolagömma (ca 18 st)
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 msk kakao
1 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 dl mjölk
Ca 2 dl dulce de leche

Annons

Kolafrosting:
60 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
100 g cream cheese
150 g (ca 1 1/2 dl) dulce de leche

  1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp.
  2. Vispa ner äggen, ett i taget.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken.
  4. Fördela hälften av smeten i muffinsformar, fyll upp till ca 1/4 av formarna.
  5. Lägg i en klick dulce de leche i varje muffinsform och täck över med resten av smeten. Formarna ska fyllas till ca två tredjedelar med smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
  7. Frosting: Vispa ihop smör, florsocker och cream cheese med elvisp. Vispa eller rör ner dulce de leche.
  8. Spritsa ut frostingen på muffinsarna.

Glutenfria chokladmuffins med frosting

Baka glutenfria chokladmuffins med kolagömma

Prova också andra glutenfria muffinsrecept: geléhallonmuffinsmazarinmuffinspannkaksmuffinshallonmuffins.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar