Annons

Annons

Glutenfria citronbröd med pinjenötter

Små bröd med nötig och fräsch smak av citron och pinjenötter. Goda och fina att servera till soppa, sallad eller på buffébordet.

IMG_9933_Fotor
Glutenfria citronbröd med pinjenötter (ca 10 st)

50 g jäst
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 dl pofiber
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1/2 citron, rivet skal
1 tsk salt
1/2 dl pinjenötter
3 dl Semper bovete & teffmjöl
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

Annons

Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
Hackade pinjenötter
Citronzest

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix i degen om den är kladdig men ta så lite som möjligt. Dela degen i bitar och forma till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackade pinjenötter och citronzest.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 10-15 minuter.

1 kommentar

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar