Annons

Annons

Glutenfria citronmaränger

Små frasiga maränger med seg kärna och fräsch citronsmak. Servera till glass, desserter, fika eller som godis.

IMG_9977_Fotor
Citronmaränger (ca 20 st)

2 äggvitor
1 dl strösocker
2 tsk citronsaft
Gul hushållsfärg

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank och fast marängsmet.
  3. Vänd ner citronsaften.
  4. Tillsätt några droppar hushållsfärg och vänd försiktigt runt smeten så att den blir vackert melerad. Vill du ha jämnt färgade maränger blandar du smeten ordentligt.
  5. Spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 110 grader i ca 1 1/4 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar med ugnsluckan på glänt tills de kallnat.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar