Annons

Annons

Glutenfria favoritfrallor

Saftiga, goda och nyttiga frukostfrallor med fibrer och frön som ger lite tuggmotstånd och nötig smak.

2016-04-17 09_Fotor

Glutenfria favoritfrallor (10 st)
25 g jäst
4 1/2 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 msk linfrön
2 dl havregryn (ren havre)
2 msk rapsolja
2 msk mörk sirap
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
3 dl grov glutenfri mjölmix
3 1/4 dl ljus glutenfri mjölmix
Mörk sirap + mjölk till pensling

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 10 delar och forma till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Pensla bullarna med en blandning av lika delar mörk sirap och mjölk.
  9. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter.

Du har väl inte missat senaste numret av magasinet Glutenfritt? Där delar jag med mig av mina bästa brödrecept och tipsar hur du får till ett saftigt bröd. Missa inte – endast 39 kr

Annons
magasinet-glutenfritt-omslag

Köp senaste numret av magasinet Glutenfritt. En tidning fylld med goda recept och inspiration.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar