Annons

Annons

Glutenfria flätade frallor

Vackert och gott bröd som passar fint på buffébordet eller när du vill överraska med något extra fint till frukost. Det här receptet finns med i det senaste numret av magasinet Glutenfritt som finns att köpa i butik nu. Där bjuder jag också på flera andra favoritrecept och delar med mig av mina 10 bästa tips för att få ett saftigare glutenfritt bröd.

Flätade frallor

Glutenfria flätade frallor (12 st)
50 gäst
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl  vatten
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk strösocker
1 litet ägg
1 dl pofiber
ca 10 dl (600 g) glutenfri mjölmix
Ägg, vallmo- och sesamfrön till garnering

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och häll lite av vätskan över jästen. Vispa tills jästen lösts upp.
  3. Tillsätt resten av vätskan och vispa ner fiberhusken. Låt svälla i 10 minuter.
  4. Rör ner resterande ingredienser och arbeta degen väl med degkrokar i minst 5 minuter.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är kladdig. Dela degen i tolv delar och varje del i tre delar. Rulla ut till ca 15 cm långa längder. Fläta samman längderna tre och tre till korta flätor. Göm ändarna under flätorna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  8. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön och sesamfrön.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar