Annons

Annons

Glutenfria fröfrallor

Saftiga och goda mjuka frallor med nyttiga frön och mycket fibrer.

IMG_0932_Fotor
Glutenfria fröfrallor (ca 10 st)

25 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
1 msk hela linfrön
1/2 msk chiafrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1/4 dl rapsolja
1/4 dl ljus sirap
1 dl pofiber
1/2 dl fibrex
6 3/4 dl glutenfri mjölmix (jag blandade Semper mix och grov mix)
Uppvispat ägg och frön till garnering

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk, linfrön och chiafrön och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in lite mer mjölmix om degen är för kladdig att hantera.
  7. Forma runda bullar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Låt jäsa i ca 20 minuter.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över frön.
  10. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar