Annons

Annons

Glutenfria grova fröfrallor

Grova och fiberrika frallor med rustik och nötig smak. Den långa jästiden ger en god surdegskaraktär till brödet, men vill du att det ska gå fortare går det bra att värma mjölk och gräddfil till 37 grader och låta jäsa i 40 minuter istället för 2 timmar. Gott och nyttigt till frukosten!

2015-02-28 11_Fotor

Glutenfria grova fröfrallor (10 st)
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl kall mjölk
1 dl gräddfil
2 msk rapsolja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
1/2 dl fibrex
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
2 dl glutenfria havregryn
5 dl glutenfri grov mjölmix
Sesamfrön till garnering

Annons

1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman degen ordentligt.
3. Låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och forma degklickarna till bullar. Strö över sesamfrön.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar