Annons

Annons

Glutenfria hallongrottor

Hallongrottor är en av de godaste klassiska småkakorna som finns tycker jag. Mina glutenfria hallongrottor är så spröda att de smälter i munnen och smakar fantastiskt gott. En älskad klassiker på kakfatet!

Glutenfria hallongrottor

Glutenfria hallongrottor (20 st)
125 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl (50 g) marsanpulver
2 1/2 dl glutenfri mjölmix eller potatismjöl
1-2 dl hallonsylt till fyllning

  1. Rör eller vispa smör och strösocker vitt och pösigt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smöret. Blanda ihop till en deg och ställ kallt i minst 15 minuter.
  3. Rulla ut degen till längder, skär i bitar och forma till bollar.
  4. Lägg bollarna i små bakformar placerade på en plåt.
  5. Gör en fördjupning i mitten av varje boll med tex baksidan av ett kryddmått.
  6. Klicka i hallonsylt i fördjupningarna.
  7. Grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.

Baka glutenfria hallongrottor

Annons

Prova också mina underbara glutenfria nutellagrottor och glutenfria centergrottor.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar