Annons

Annons

Glutenfria hasselnötscookies

Mina hasselnötscookies är otroligt goda och lite nyttigare havrekakor bakade på hasselnötsmjöl och torkad frukt och bär. Att njuta av nybakade hasselnötscookies direkt från plåten är svårslaget, prova du också!

Glutenfria hasselnötscookies

Glutenfria hasselnötscookies (ca 15 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl (60 g) hasselnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk flingsalt
1 dl torkad frukt eller bär, tex russin, tranbär, blåbär

  1. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker.
  2. Tillsätt havregryn, hasselnötsmjöl, bakpulver, salt och torkad frukt/bär och blanda ihop till en deg.
  3. Forma bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lätt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Glutenfria havrekakor med hasselnötsmjöl

Annons

Recept på andra glutenfria småkakor: triple chocolate chip cookiesnougatrutorjordnötskakornutellaflarn.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar