Annons

Annons

Glutenfria hastbullar med blåbär

Goda blåbärsbullar som du slänger ihop på nolltid. Perfekt när du får oväntat besök eller bara inte orkar vänta på en deg som ska jäsa.

IMG_5321_Fotor

Glutenfria hastbullar med blåbär (12 st)
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 dl strösocker
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
75 g smör
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 dl blåbär
1 msk strösocker
Pärlsocker till garnering

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Finfördela smöret i blandningen.
  3. Tillsätt ägg och mjölk och rör snabbt ihop till en jämn smet.
  4. Blanda ner blåbären och fördela smeten i bullformar, gärna i en muffinsplåt. Strö över pärlsocker.
  5. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter.

Om du vill ha nybakade kanelbullar snabbt kan du prova mitt recept på glutenfria hastbullar med kanel.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar