Annons

Annons

Glutenfria hastbullar

Hastbullar är räddaren i nöden när du är sugen på kanelbullar men inte har tid att baka med jäst. De här bullarna är klara på max 20 minuter och smakar underbart av kanel och kardemumma. De är mjuka och saftiga nybakade men bör ätas dagsfärska för att inte bli torra.

2015-01-23 09.15.01
Glutenfria hastbullar (10 st)

3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1 krm salt
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
Pärlsocker och kanel till garnering

  1. Blanda de torra ingrediensena i en bunke.
  2. Finfördela smöret i blandningen.
  3. Tillsätt mjölk och grädde och rör snabbt ihop till en deg.
  4. Klicka ut degen i bullformar på en plåt.
  5. Strö över pärlsocker och kanel.
  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

5 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar