Annons

Annons

Glutenfria havrefrallor

Saftiga, goda och näringsrika naturligt glutenfria frallor med havregryn och havremjöl. De här frallorna är helt klart en ny frukostfavorit hos mig!

Glutenfria havrefrallor

Glutenfria havrefrallor (ca 12 st)
50 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
3 dl havregryn (ren havre)
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
1/2 dl rapsolja
1 dl (65 g) teffmjöl (går att byta ut mot havremjöl)
4 dl (180 g) glutenfritt havremjöl (jag använder Urtekram)

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vätskan.
  3. Vispa ner resten av vätskan samt fiberhusk och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Degen ska vara kladdig.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med havremjöl. Dela degen i 12 bitar och forma runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

Baka glutenfria havrefrallor

Annons

Tips på andra glutenfria frallor: fröfrallorostfrallorchiafrallor och favoritfrallor.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar