Annons

Annons

Glutenfria havrerutor med daim

Försvinnande goda glutenfria havrerutor toppade med daim. De här kakorna är godare än godis och det är omöjligt att bara ta en så gör gärna flera satser på en gång. De går utmärkt att frysa in.

Glutenfria daimrutor

Glutenfria havrerutor med daim (ca 15 st)
100 g smör
1 dl strösocker
4 1/2 dl havregryn (ren havre)
2 tsk potatismjöl eller glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap

Annons

Garnering:
175 g ljus choklad (glutenfri)
1 dubbeldaim, grovhackad

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt övriga ingredienser i det smälta smöret och blanda ordentligt.
  3. Platta ut smeten i en form, 20×30 cm (en mindre form går också bra om du vill ha tjockare rutor), klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
  5. Ta ut kakan ur ugnen och lägg på chokladen i bitar. Bred ut chokladen över kakan när den smält.
  6. Hacka daimen grovt och strö den ovanpå kakan när den svalnat lite. Ställ kallt tills chokladen stelnat. Skär i rutor.

Glutenfria daimrutor

Tips på andra glutenfria recept om du gillar daim: glutenfri daimfudgekakaglutenfri daimkladdkaka och glutenfri daimchokladkaka.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar