Annons

Annons

Glutenfria hjärtbröd

Söta och underbart goda hjärtformade bröd. Överraska dina nära och kära med nybakade glutenfria hjärtbröd till frukost på alla hjärtans dag eller någon annan gång när du vill visa lite extra kärlek. Jag lovar att det blir uppskattat!

Glutenfria hjärtbröd

Glutenfria hjärtbröd (ca 10 st)
25 g jäst
3 dl mjölk
2 msk rapsolja
1/4 dl ljus sirap
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 dl havregryn (ren havre)
1 dl solroskärnor
5 dl glutenfri mjölmix
Smält smör eller olja till pensling

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med lite av den.
  3. Tillsätt resten av mjölken, olja, sirap, fiberhusk, salt och havregryn. Låt svälla i ca 10 minuter.
  4. Rör ner solroskärnor och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar.
  5. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  6. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad, men ta så lite mjölmix som möjligt.
  7. Kavla ut degen till en platta, ca 1/2 cm tjock. Stansa ut hjärtan med ett pepparkaksmått och flytta över på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Pensla bröden med smält smör eller olja.
  10. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar