Annons

Annons

Glutenfria hurtbullar

Hälsosamt och näringsrikt bröd fullspäckat med nyttiga fibrer, nötter, frön och superbär. Brödet bakas i flera steg men det är väl värt att vänta på. Starta dagen med ett par hurtbullar och du är redo för dagens alla utmaningar!

2016-05-08 12_Fotor

Glutenfria hurtbullar (ca 12 st)
Deg 1:
3 dl kokhett vatten
1 msk brödkryddor
2 tsk salt
1 dl hirsflingor
1 dl krossade linfrön
1 dl grov mjölmix
1 dl havregryn (ren havre)

Deg 2:
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
3/4 dl mörk sirap
1 dl grovhackade hassselnötter
1/2 dl russin
1/2 dl torkade tranbär
1/4 dl gojibär
2 dl havregryn (ren havre)
1/2 dl fibrex
1 dl pofiber
2 tsk psylliumhusk
2 dl Semper bovete & teffmjöl
1 dl Semper mix med fiber

  1. Blanda alla ingredienser till deg 1 i en bunke, täck med plastfolie och låt stå och svälla i rumstemperatur i minst 30 minuter.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
  3. Tillsätt deg 1 samt resten av ingredienserna till deg 2. Arbeta ihop till en kladdig deg.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
  5. Dela degen i 12 bitar. Olja in händerna och forma till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Fler nyttiga glutenfria bröd hittar du här: chiafrallorfitnesslimpafröfrallormorotsbröd.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar