Annons

Annons

Glutenfria jitterbuggare

Spröda mördegskakor med seg marängfyllning. Jitterbuggare är en klassisk småkaka som blev populär på 40-talet och som än idag är en favorit på kakfatet.

2016-05-08 19_Fotor

Glutenfria jitterbuggare (ca 20 st)
Mördeg:
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 dl strösocker
100 g smör
1 äggula

Maräng:
1 äggvita
1 dl strösocker
Ev. röd hushållsfärg

  1. Blanda mjöl och socker till mördegen.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
  4. Kavla ut degen till en platta, ca 20×30 cm.
  5. Vispa äggvitan till hårt skum.
  6. Vispa ner sockret lite i taget och droppa eventuellt i hushållsfärg tills marängen får önskad färg.
  7. Bred marängen över mördegen.
  8. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta.
  9. Lägg rullen på en skärbräda och låt den stå i frysen i 30 minuter.
  10. Skär rullen i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Sätt in plåten i 200 graders ugnsvärme men sänk värmen direkt till 150 grader och grädda i 15-20 minuter.

kakfat våningskakfat

Annons

Fynda ett fint och somrigt kakfat från Året Runts webbutik


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar