Annons

Annons

Glutenfria jordnötsrutor

Otroligt goda mjuksega kakor med jordnötter och choklad. Det är nästan omöjligt att bara äta en ruta, de här kakorna har strykande åtgång och kan ätas som godis.

IMG_4263_Fotor

Glutenfria jordnötsrutor
225 g smör
50 g jordnötssmör
3 ägg
4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 1/2 dl (250 g) rismjöl
1 dl salta jordnötter
100 g mörk choklad

  1. Smält smöret och rör i jordnötssmöret. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg och strösocker.
  3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt och rismjöl.
  4. Rör ner det smälta smöret.
  5. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper.
  6. Strö jordnötterna över smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
  8. Smält chokladen och ringla den över kakan. Låt stelna och skär sedan i rutor.

IMG_4214_Fotor

Annons

Om du gillar jordnötter får du inte missa mina recept på triple chocolate chip cookies och snickerstårta!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar