Annons

Annons

Glutenfria jordnötssnittar

Jordnötssnittar är en variant på klassiska kolakakor med smak av jordnötter. En nästan beroendeframkallande småkaka som jag bakar ofta, kombinationen av len kolasmak och salta jordnötter är fantastisk.

IMG_9245_Fotor

Glutenfria jordnötssnittar (ca 25 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl (90 g) strösocker
2 msk (40 g) ljus sirap
1 dl (100 g) jordnötssmör
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 1/2 dl (150 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1/2 dl hackade salta jordnötter

  1. Rör eller vispa ihop smör, socker, sirap och jordnötssmör.
  2. Tillsätt bikarbonat, salt, mjölmix och hälften av de hackade jordnötterna. Blanda ihop till en deg.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Platta till längderna lätt och strö över resten av de hackade jordnötterna.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar innan längderna hunnit svalna helt.

Andra favoritkakor är chokladsnittarjitterbuggare och triple chocolate chip cookies.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar