Annons

Annons

Glutenfria kärleksmums

Kärleksmums, mockarutor, snoddas, kaffekaka, kokosrutor... Det här är en klassisk mjuk kaka med många namn. Vad man än kallar kakan så är det en favorit hos många inklusive mig själv. För vem kan motstå en mjuk och saftig chokladkaka med söt mockaglasyr och kokos?

Glutenfria kärleksmums

Glutenfria kärleksmums (ca 30 st)
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3 msk kakao
4 1/4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 1/2 dl mjölk

Annons

Glasyr:
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
3 1/2 dl florsocker
Kokosflingor till garnering

  1. Smält smöret och låt svalna
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
  6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en slät glasyr.
  7. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt stelna och skär sedan i rutor.

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar