Annons

Annons

Glutenfria kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins med krämig chokladfyllning är mina absoluta favoritmuffins. De är verkligen obeskrivligt goda och gör garanterat succé hos alla som älskar kladdkaka! Varför inte prova att baka kladdkakemuffins idag på muffinsdagen?

Här hittar du recept på andra glutenfria muffins: glutenfria mazarinmuffinsglutenfria geléhallonmuffinsglutenfria chokladmuffins med kolagömmaglutenfria hallonmuffins.

Glutenfria kladdkakemuffins

Glutenfria kladdkakemuffins (ca 15 st)
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl rismjöl
100 g smält smör

Annons

Fyllning:
100 g smör
4 msk strösocker
2 tsk rismjöl
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

  1. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformar (gärna placerade i en muffinsplåt) och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter.
  5. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull.
  6. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter.
  7. Häll fyllningen i fördjupningarna på muffinsarna direkt när de tagits ut ur ugnen. Låt svalna.

Förvara muffinsarna svalt. De går bra att frysa.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar