Annons

Annons

Glutenfria krabbelurer

Krabbelurer är som en blandning mellan amerikanska pannkakor och sockerkaka. Lyxa till frukosten eller servera dessa godingar som mellanmål eller en matigare efterrätt.

2016-02-14 16_Fotor
Glutenfria krabbelurer (ca 12 st)
1 ägg
3/4 dl strösocker
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör till stekpannan
Strösocker till garnering

  1. Vispa ihop ägg och strösocker.
  2. Vispa ner mjölken.
  3. Tillsätt mjölmix, bakpulver och vaniljsocker och vispa ihop till en tjock smet.
  4. Smält ganska mycket smör i en stekpanna eller plättlagg och klicka ut smeten. Stek på medelstark värme på båda sidorna tills de jäst upp och fått fin färg.
  5. Häll upp strösocker på en tallrik och vänd de nygräddade krabbelurerna i sockret. En blandning av socker och kanel är också gott att vända dem i.

Servera nygräddade som de är eller med bär eller sylt och grädde.

Annons

2 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar