Annons

Annons

Glutenfria limerutor

Det här receptet måste ni bara prova! Mina glutenfria limerutor består av en saftig mandelbotten toppad med en len och krämig fudge med smak av lime och vit choklad. Det här är en ny sommarfavorit!

Glutenfria limerutor

Glutenfria limerutor
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
Saften från 1/2 lime
200 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
2 1/2 dl (140 g) rismjöl

Annons

Limefudge:
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g vit choklad
Saften från 1/2 lime
75 g smör

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Tillsätt limesaften.
  4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.
  5. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  6. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en form (ca 25×30 cm) klädd med bakplåtspapper.
  8. Grädda kakan i 175 grader i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  9. Blanda vispgrädde, strösocker och sirap till fudgen i en tjockbottnad kastrull. Bryt den vita chokladen i bitar och tillsätt den också. Koka upp och låt koka under omrörning på medelhög värme tills smeten tjocknar, det tar ca 30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner limesaften och smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandar sig.
  10. Bred limefudgen över kakan och ställ kallt att stelna. Skär i rutor.

Glutenfria limerutor med vit choklad

Prova också mina recept på glutenfri fudgekakaglutenfri daimfudgekaka och glutenfri fudgetårta.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar