Annons

Annons

Glutenfria mazarinmuffins med hallon

Saftiga och goda muffins med mandelmassa och hallon, så lättbakat och snabbt och ändå så otroligt gott. Det här är glutenfritt sommarfika när det är som bäst. Hallonen går självklart att byta ut mot blåbär, vinbär eller andra sommarbär.

IMG_4887_Fotor

Glutenfria mazarinmuffins med hallon (ca 15 st)
250 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
Några droppar bittermandelolja
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Ca 2 dl hallon

  1. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med smör och socker.
    Annons

    Använd gärna elvisp.

  2. Tillsätt bittermandeloljan och äggen, ett i taget, och vispa eller rör ihop till en smet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer bittermandelolja tills smeten får önskad smak.
  4. Fördela smeten i mazarinformar, fyll formarna till ca 2/3 med smet.
  5. Tryck ner några hallon i varje muffins.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Pudra över florsocker innan servering.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar