Annons

Annons

Glutenfria mazarinmuffins

Goda och saftiga muffins med mandelmassa och bittermandelolja som gör att de påminner om mazariner i smaken.

IMG_4908_Fotor

Glutenfria mazarinmuffins (ca 15 st)
250 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
Några droppar bittermandelolja
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

  1. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med smör och socker.
    Annons

    Använd gärna elvisp.

  2. Tillsätt bittermandelolja och äggen, ett i taget, och vispa eller rör ihop till en smet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer bittermandelolja efter smak.
  4. Fördela smeten i muffinsformar, fyll formarna till ca 2/3 med smet.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Pudra över florsocker innan servering och servera gärna med vispad grädde och bär för extra lyxigt och gott fika.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar