Annons

Annons

Glutenfria minipavlovas

Söta marängbakelser fyllda med citrongrädde. Toppa med frukt och bär eller annan valfri garnering. Nu till påsk kan det vara roligt att garnera med påskgodis eller en persikohalva så att bakelsen ser ut som ett stekt ägg.

2016-03-20 11_Fotor
Minipavlovas (4 st)

2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk maizena
1/2 tsk citronsaft

Garnering:
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl lemon curd
Frukt/Bär/Godis

  1. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum.
  2. Vispa i sockret lite i taget och vispa till en fast och blank maräng.
  3. Vänd ner maizena och citronsaft och blanda försiktigt till en jämn smet.
  4. Klicka ut marängsmeten i fyra högar på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till rundlar, ca 8 cm i diameter. Gör en fördjupning i mitten av varje.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 110 grader i ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt pavlovorna stå kvar i ugnen tills de svalnat.
  6. Vispa grädden och blanda med lemon curden. Spritsa citrongrädden i mitten av pavlovorna och toppa med valfri garnering.
Annons

2 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar