Annons

Annons

Glutenfria morotsscones

Varför inte baka morotsscones till frukost, brunch eller fika? De här glutenfria sconesen med riven morot i degen är min nya favorit, de är otroligt saftiga och goda och dessutom lite nyttigare än klassiska scones.

Prova också mina recept på glutenfri morotskaka eller glutenfri morotstårta med gudomlig frosting!

Glutenfria morotsscones

Glutenfria morotsscones (8 bitar)
3 dl (180 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 1/2 dl (52 g) havregryn (ren havre)
1/2 dl (9 g) pofiber
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 finriven morot (100 g)
1/2 dl (45 g) rapsolja
1 dl (100 g) mjölk
1 ägg

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt riven morot, olja, mjölk och ägg. Blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper, ca 2 cm tjocka.
  4. Nagga och skär ett kryss i varje kaka.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.

Glutenfria scones med morot

Annons

Missa inte heller mitt recept på glutenfritt morotsbröd.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar