Annons

Annons

Glutenfria nutellabullar

Goda och saftiga glutenfria bullar fyllda med len och krämig nutella. De här bullarna är ett oemotståndligt gott alternativ till klassiska kanelbullar och ett måste om du som jag älskar nutella!

Glutenfria nutellabullar

Glutenfria nutellabullar (ca 20 st)
25 g jäst
3 dl mjölk
1 msk fiberhusk
75 g rumsvarmt smör
3/4 dl vit sirap (går att ersätta med strösocker)
1/4 tsk salt
1/2 uppvispat ägg
ca 5 dl (300 g) glutenfri mjölmix
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
ca 2 dl nutella
Pensling:
1/2 ägg uppvispat med 1 tsk vatten och en nypa salt
Pärlsocker

  1. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med mjölken i en bunke.
  2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt resterande ingredienser till degen (spara ca 1/2 dl mjölmix till utbakningen) och arbeta degen med degkrokar tills den blir smidig. Dock ska den ska vara lite kladdig.
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 20 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in mer mjölmix om den är för kladdig. Kavla ut till en rektangulär platta.
  6. Bred på ett lager smör och ovanpå det ett lager nutella.
  7. Vik degen dubbel och skär ca 1,5 cm breda remsor av degen. Skär sedan ett snitt i mitten av varje remsa så att det blir som två byxben som hålls ihop längst upp. Tvinna ”byxbenen” runt varandra och snurra ihop till bullar. Lägg i bullformar eller direkt på plåtar med bakplåtspapper. Det går också att baka ut till vanliga snäckor: Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar som läggs med snittytan uppåt i bullformar.
  8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  10. Grädda nutellabullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter.

Andra goda recept på glutenfria bullar: glutenfria kanelbullarglutenfria lakritsbullarglutenfria solbullarglutenfria blåbärsbullar.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar