Annons

Annons

Glutenfria nutellakakor

Godaste kakorna för oss som gillar nutella. Enkla att baka är de också och perfekta att förvara i frysen, de tinar på ett kick!

Glutenfria nutellakakor

Glutenfria nutellakakor (ca 30 st) 
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 dl nutella
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 dl hasselnötsmjöl

  1. Rör ihop smör och socker ordentligt i en bunke.
  2. Rör ner ägg och nutella.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt till smeten.
  4. Arbeta ihop till en tjock smet. Låt stå kallt i ca 30 minuter.
  5. Forma till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att inte lägga dem för tätt, de flyter ut.
  6. Grädda nutellakakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Tips på andra goda glutenfria recept med nutella:
glutenfria nutellabullarglutenfria nutellagrottorglutenfri nutellakladdkaka och glutenfria nutellaflarn.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar