Annons

Annons

Glutenfria ostfrallor

Goda och saftiga frallor som gräddas med riven ost ovanpå. Passar lika bra till frukost som till soppa eller på buffén.

2016-02-14 10_Fotor
Glutenfria ostfrallor (ca 15 st)

50 g jäst
6 dl vatten
2 msk (10 g) psylliumhusk
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
2 dl pofiber
2 dl durramjöl
9 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

Garnering: Riven ost (jag hade västerbottenost)

Annons

1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med lite av det.
3. Vispa ner resten av vattnet och psylliumhusken. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt olja, salt, pofiber, durramjöl och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Klicka ut den lösa degen på plåtar med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
8. Penlsa bullarna med vatten och strö över riven ost.
9. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.


2 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar