Annons

Annons

Glutenfria pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins är ugnspannkaka som gräddas i muffinsplåt och blir små söta och goda bakverk. Garnera med vispgrädde och bär och servera till frukost, brunch, fika eller dessert. Eller varför inte ta med dem på utflykten?

IMG_4040_Fotor

Glutenfria pannkaksmuffins (12 st)
3 ägg
4 dl mjölk
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 1/2 dl glutenfri mjölmix

  1. Vispa ihop äggen med hälften av mjölken.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner blandningen i smeten.
  3. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Fördela smeten i en smord muffinsplåt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Servera med dina favorittillbehör. Mina favoriter är vispgrädde, färska bär och nutella.

Annons

Andra recept som gör succé till frukost eller brunch är våfflornutellavåfflorkrabbelurer och amerikanska pannkakor.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar