Annons

Annons

Glutenfria påskbakelser

Klassiska påskbakelser som ser ut som stekta ägg. Bakelserna består av en rulltårtbotten med citronfyllning, dekorerad med grädde och en persikohalva på toppen. Vill du inte göra egen lemon curd går det förstås lika bra att köpa färdig.

IMG_9975_Fotor
Glutenfria påskbakelser (6 st)

3 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Lemon curd:
50 g smör
2 dl strösocker
2 ekologiska citroner
2 äggulor

Fyllning och garnering:
Lemon curd
5 dl vispgrädde
6 inlagda persikohalvor

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  2. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten omväxlande med mjölken. Rör försiktigt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en långpanna (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 minuter.
  5. Ta ut kakan ur ugnen och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
  6. Lemon curd: Skrubba citronerna och finriv skalet från en citron. Pressa ur totalt 1 dl saft ur båda citronerna. Koka upp citronsaft, skal, socker och smör i en kastrull. Vispa ner äggulorna i kastrullen. Låt blandningen sjuda under vispning tills den tjocknar, ca 5-10 minuter. Låt svalna.
  7. Vispa grädden och blanda lemon curden med ca 1/2 dl av grädden. Bred citrongrädden över kakan och rulla ihop den. Rulla från kortsidan om du vill ha stora bakelser och från långsidan för mindre bakelser.
  8. Skär rulltårtan i tjocka skivor och ställ dem med snittytan upp. Spritsa på grädde och garnera med en persikohalva.
Annons

4 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar