Annons

Annons

Glutenfria påskmuffins

Oemotståndliga muffins med vit choklad och krämig vit chokladfyllning med citronsmak. Garnera med påskgodis för att göra dem extra festliga till påskfikat.

2016-03-20 10_Fotor
Glutenfria påskmuffins (12 st)

100 g smör
75 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl (55 g) rismjöl
1 dl (40 g) mandelmjöl

Fyllning:
100 g smör
50 g vit choklad, grovhackad
4 msk strösocker
2 tsk rismjöl
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk citronsaft

Annons

Påskgodis till garnering

  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen grovt och rör ner den i smöret. Rör tills chokladen smält.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, rismjöl, mandelmjöl och sist chokladsmöret. Blanda till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Rör om då och då.
  5. Häll fyllningen i fördjupningarna på muffinsarna när de tagits ut ur ugnen. Låt svalna och ställ sedan att stelna i kylskåp. Garnera med påskgodis.

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar