Annons

Annons

Glutenfria peanut butter cups

Peanut butter cups är ett amerikanskt godis som blev en favorit när jag var i USA. Jag provade att göra egna här hemma och de smakar nästan exakt som originalet. Oemotståndligt för oss som älskar choklad och jordnötssmör!

Om du gillar jordnötssmör och choklad får du inte heller missa mina recept på glutenfri snickerstårta och glutenfria jordnötskakor.

Annons

Glutenfria peanut butter cups

Glutenfria peanut butter cups (ca 15 st)
275 g choklad
150 g jordnötssmör (gärna crunchy)
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 1/2 tsk flingsalt

  1. Smält hälften av chokladen.
  2. Fördela chokladen i små muffinsformar, gärna placerade i en minimuffinsplåt så blir det stadigare. Bred ut chokladen lite upp på kanterna av formarna så att det blir som små skålar. Ställ i kylskåpet en stund tills de stelnat.
  3. Rör ihop jordnötssmör, florsocker, vaniljsocker och flingsalt till fyllningen.
  4. Ta ut chokladformarna och bred ut en klick (ca 1 msk) av fyllningen i varje form.
  5. Smält resten av chokladen och häll den över fyllningen så att det täcker formen helt.
  6. Ställ formarna i kylskåpet tills de stelnat.

Förvara peanut butter cupsen i kylskåpet. De går också bra att frysa.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar