Annons

Annons

Glutenfria pitabröd

Goda och lättbakade pitabröd. Fyll dem med olika röror, sallader, hamburgare, tacos eller min favorit pulled pork. Pitabröd passar till det mesta.

2015-11-27 20_Fotor

Glutenfria pitabröd (6-8 st)
25 g jäst
3 1/2 dl vatten
2 tsk fiberhusk
1/2 dl pofiber
1/4 dl rapsolja
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 dl majsmjöl
6 dl glutenfri mjölmix (Semper mix)

1. Smula jästen i en bunke.

Annons

2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med det.
3. Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop med degkrokar.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in lite mer mjölmix om degen är kladdig.
7. Sätt in en plåt i 250 graders ugnsvärme i minst 5 minuter.
8. Forma bollar av degen och platta eller kavla ut till runda kakor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 10 minuter.
9. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra över bakplåtspapperet på plåten. Sänk ugnstemperaturen till 225 grader.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar