Annons

Annons

Glutenfria rabarberscones

Lättbakade och saftiga scones med rabarber blir lätt en favorit på frukostbordet i sommar. Prova att smaksätta degen med kanel, fänkål eller kardemumma som passar bra ihop med rabarbern och ger extra krydda och god smak till sconesen.

2016-05-22 11_Fotor

Glutenfria rabarberscones (8 bitar)
1 stjälk rabarber (ca 60 g)
1 msk strösocker
3 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1 dl havregryn (ren havre)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g smör
1 ägg
1 dl mjölk

  1. Skala och skär rabarbern i små bitar.
    Annons

    Blanda med strösocker och låt stå en stund.

  2. Blanda de torra ingredienserna till sconesen i en bunke.
  3. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  4. Tillsätt ägg och mjölk och blanda ihop till en lös deg.
  5. Rör ner rabarberbitarna i degen.
  6. Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kors.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 10-12 minuter.

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar