Annons

Annons

Glutenfria saffransbollar

Jag älskar saffran och tycker att nästan allt blir godare med en touch av saffran. De här havrebollarna med saffran och mandelmassa är så gudomligt goda att man bara inte kan sluta äta. Ett tips är att göra minst dubbel sats!

Glutenfria saffransbollar

Glutenfria saffransbollar (ca 25 st)
1 kuvert (1/2 g) saffran + 1 msk hett vatten
100 g rumsvarmt smör
100 g grovriven mandelmassa
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl havregryn (ren havre)
Kokos/pärlsocker/glutenfritt strössel till garnering

  1. Börja med att blanda saffran med 1 msk hett vatten för att få fram mer färg och smak.
    Annons

    Låt stå och dra i ca 10 minuter.

  2. Rör smör, mandelmassa och florsocker smidigt i en bunke.
  3. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, salt, havregryn och saffransvattnet. Blanda ordentligt. Tillsätt eventuellt lite vatten om massan är för torr.
  4. Forma smeten till bollar och rulla i valfri garnering.

Prova även mina goda glutenfria pepparkaksbollar eller glutenfria chokladbollar.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar