Annons

Annons

Glutenfria saffransbullar med vaniljfyllning

Underbart goda och saftiga saffransbullar med krämig vaniljfyllning.

Glutenfria saffransbullar med vaniljfyllning

Glutenfria saffransbullar med vaniljfyllning (ca 35 st)
50 g jäst
150 g smör
4 dl mjölk
2 kuvert (1 g) saffran + 1 tsk strösocker
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 dl vit sirap
1 dl strösocker
1 ägg
9 dl glutenfri mjölmix

Annons

Vaniljfyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
1 msk mjölk
1 nypa salt
Florsocker

  1. Börja med att röra ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen. Klicka ut 35 små klickar på en bricka och ställ den i frysen.
  2. Mortla saffranet tillsammans med 1 tsk strösocker.
  3. Smält smöret. Tillsätt saffran och mjölk och låt degspadet bli lite kallare än fingervarmt.
  4. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite av degspadet.
  5. Häll på resten av degspadet och vispa ner fiberhusken. Låt svälla i 10 minuter.
  6. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  8. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt. Dela degen i 35 delar och forma till bullar. Lägg dem i aluminiumformar eller pappersformar på plåtar.
  9. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en i varje bulle.
  10. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  11. Vispa ihop ägg, mjölk och salt och pensla bullarna med blandningen.
  12. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg.
  13. Pudra florsocker över bullarna innan servering.

Tips på andra glutenfria godsaker med saffran: lussekattersaffranskakasaffranscookies

Gott & Glutenfritt – baka gott med ”vi älskar glutenfritts” webbguide!

Glutenfri bakkurs gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval! Jag tillsammans med ”vi älskar glutenfritt” har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…

● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Jag visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar mina saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr
Med rabattkoden ”ANNELI” får du ytterligare 20% rabatt på 199 kr!

Glutenfri bakkurs gott och glutenfritt


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar