Annons

Annons

Glutenfria saffransscones

Naturligt glutenfria scones med saffran. Det här receptet på saffransscones är en ny favorit hos mig, sconesen blir saftiga och smakar alldeles underbart av saffran. Och det bästa är att det bara tar 20 minuter att baka, perfekt när julen närmar sig och du vill njuta av nybakat bröd snabbt!

Glutenfria saffransscones

Glutenfria saffransscones (8 bitar)
2 dl (80 g) mandelmjöl
2 dl (110 g) rismjöl
1 msk (9 g) fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2-1 kuvert saffran
1 tsk strösocker
En nypa salt
1/2 dl (45 g) rapsolja
2 dl (200 g) mjölk

  1. Rör ihop de torra ingredienserna. Stöt eventuellt saffranet i en mortel tillsammans med sockret.
  2. Tillsätt olja och mjölk och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten om du vill forma bröden för hand. Nagga och skär ett kryss i varje kaka, så att de går att dela i fyra bitar efter gräddningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.

Servera sconesen nygräddade med smör och sylt eller marmelad.

Annons

Tips på andra glutenfria bröd till jul: pepparkakssconesvörtbrödsnabba julfrallor.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar