Annons

Annons

Glutenfria saffransskorpor

Oemotståndligt goda och knapriga skorpor med saffran och mandel. Saffransskorpor är en favorit i juletid och något som jag bakar varje år.

Glutenfria saffransskorpor

Glutenfria saffransskorpor (ca 25 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1/2 g saffran (1 kuvert)
1 msk kokande vatten
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
75 g mandel (ca 1 dl)
2 dl mandelmjöl
3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix

  1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter.
    Annons

    Låt svalna och dela dem grovt.

  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt.
  3. Rör ner fiberhusken i smeten.
  4. Lös upp saffranet med det kokande vattnet i ett litet glas. Låt stå i 10 minuter.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med saffranet. Blanda väl.
  6. Dela degen i tre delar och forma till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader.
  8. Skär längderna i sneda bitar. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter.

Tips på andra goda glutenfria recept med saffran: saffransrutor med lingonfrostingsaffranskladdkakalussekattersaffranslängdersaffransscones.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar