Annons

Annons

Glutenfria skumrutor

Skumrutor, gräddbullar, mumsmums, kokosrutor... Kärt barn har många namn. Jag kallar dem skumrutor eftersom jag har gjort dem fyrkantiga. De är enkla att göra, smälter i munnen och smakar underbart.

2015-11-07 19_Fotor3_Fotor
Glutenfria skumrutor (ca 35 st)

4 1/2 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 dl kokande vatten
1 1/2 msk gelatinpulver

Garnering:
6 dl kokos
2 1/2 msk kakao

1.

Annons

Blanda strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en stor skål.
2. Lös upp gelatinpulvret i det kokande vattnet och låt stå i några minuter.
3. Vispa ner gelatinblandningen i sockerblandningen och vispa sedan med elvisp i 30 minuter till en tjock och fluffig smet.
4. Blanda kokos och kakao till garneringen och strö ett jämnt lager (ca 2 dl) i en form, 20×30 cm.
5. Bred över smeten och täck med kokosflingor (ca 2 dl).
6. Låt kakan stelna i minst två timmar i kylen. Skär sedan i bitar och doppa snittytorna i resten av kokosen. Förvara skumrutorna kallt. De går också bra att frysa.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar