Annons

Annons

Glutenfria små sockerkakor

Att baka flera små glutenfria sockerkakor istället för en stor sockerkaka ser fint ut på kakfatet och är roligt att bjuda på. Jag har använt formen "Quartet Bundt Pan" från Nordic Ware Scandinavia men det går också bra att grädda en större sockerkaka i en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter. Sockerkakorna bakas med naturligt glutenfria mjöler och håller sig saftiga och goda i flera dagar.

Här finns också ett recept på glutenfri sockerkaka för en större sockerkaksform. Prova också glutenfri citronsockerkaka med bovete- och teffmjöl.

Glutenfri sockerkaka

Glutenfria små sockerkakor (4 st)
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl (80 g) potatismjöl
1 dl (45 g) mandelmjöl
3/4 dl (40 g) rismjöl
75 g smör
1 dl mjölk
Smör och potatismjöl till formarna

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet.
  5. Häll i den heta vätskan och rör försiktigt till en jämn smet.
  6. Häll smeten i smorda små sockerkaksformar (det går också bra med en större sockerkaksform på 1,5 liter) mjölade med potatismjöl.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Känn med en sticka att sockerkakorna är färdiga, stickan ska vara torr. Låt kakorna svalna en stund i formarna innan de stjälps upp på galler.

Glutenfria sockerkakor

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar